STIŽE NAM FACEBOOK ZA BIZNIS

Nakon godinu dana testiranja, Facebook bi u narednih nekoliko meseci trebalo da pusti u rad Facebook at Work, verziju društvene mreže namenjenu poslovnim ljudima.

Nova mreža, koja bi služila za komunikaciju i saradnju na radnom mestu, gotovo je identična klasičnom Facebook-u, sa News feedom, lajkovima i chatom, ali bez igrica, zabavnih sadržaja i reklama.

“Rekao bih da je 95 posto onoga što smo razvijali za Facebook primenjeno i ovde” – izjavio je za Julien Codorniou, direktor za globalna platformska partnerstva u Facebooku.

Facebook zavisnost

Da li ste i Vi “navučeni” na društvene mreže?

Korisnici poslovnog Facebook-a će imati profile koji su drugačiji od njihovih postojećih Facebook profila, a kompanija za taj ‘novi’ Facebook razvija i posebne proizvode, poput sigurnosnih alata. Iako je skoro sve slično, na ovoj verziji Fejsa neće se moći igrati Candy Crush.

Jednom kad ga pokrenu, Facebook at Work biće otvoren za sve kompanije, a u planu je da će se premium usluge naplaćivati par dolara mesečno, dok će osnovni sadržaji biti besplatni.

Analitičari iz IDC-a su u avgustu objavili kako je tržište u koje ulazi i Facebook, a na kom su LinkedIn i Monster, vredno preko 6 milijardi dolara godišnje.  Facebook at Work u ovom trenutku već koristi više od 300 kompanija.

Advert

ESD namještaj