Još jedna škola u Hrvatskoj dobila digitalnu učionicu

U nekoliko navrata smo pisali o digitalnim učionicama u školama širom Hrvatske. Zagrebačka škola Horvati sedma je u nizu koje je Samsung opremio u saradnji sa CarNET-om.

Osnovna škola Horvati prva je u Zagrebu koju je opremio Samsung svojom donacijom od trideset 10-inčnih tableta Galaxy Tab A, interaktivnim Samsung monitorom sa površinom osetljivom na dodir, serverom i cloud sistemom za skladištenje podataka koje stvaraju nastavnici i učenici.

Horvati pametna ucionica 1
Nastavnici tako od kuće mogu pristupiti serveru kako bi pripremili radne zadatke koje kasnije mogu prebaciti na server i koristiti ih po dolasku u školu. U budućnosti je moguće nadograđivati sistem novim uređajima i funkcionalnostima, što je i osnova CARNet-ovog projekta Škola 2.0.

Na prvom školskom času na kojem su učenici u učionici budućnosti obavili prve školske zadatke, rešili su kviz i dva testa, a sve pod nadzorom nastavnika koji preko svog tableta pokreće učeničke tablete, prebacuje na njih zadatke, prati svaki pojedini tablet, i sliku sa učenikovog tableta može prebaciti i na veliki ekran koji na časovima informatike zamenjuje školsku tablu. Na kraju časa nastavnik isključuje sve tablete preko svog tableta.

Horvati pametna ucionica

Svi su tableti u učionici spojeni na tri rutera. Putem kamere na interaktivnom monitoru moguće je povezati se video konferencijskom vezom s drugim školama, ne samo u Hrvatskoj nego i u svetu.

U hrvatskim školama Samsung je u saradnji sa CarNET-om do sada otvorio šest učionica budućnosti. Ova u Horvatima je sedma po redu i kako stvari stoje, biće ih još.

Izvor i foto

Advert

ESD namještaj