Ovo je Zenbo – kućni robot kompanije Asus

Kada kažemo kućni robot, prvo na šta ste pomislili je verovatno neki od usisivača koji sami čiste kuću, dok se vi bavite nekim drugim aktivnostima. Ali ovog puta, predstavljamo vam pravog kućnog robota, koji stiže iz kompanije Asus.

Asus je kao jedan od svetskih lidera u industriji računara i računarske tehnike, izašao na tržište sa pravim kućnim robotom kog ćete obožavati.

Asus Zenbo je vaš novi robot-prijatelj, kućni ljubimac, čuvar i još mnogo toga. Zapravo, sve ono što smo do sada mogli da gledamo samo u filmovima naučne fantastike, polako postaje stvarnost. Predsednik Asus-a, Jonney Shih, predstavio je Zenbo robota na sajmu Computex, predstavljajući sve njegove opcije. Zenbo može biti obezbeđenje vaše kuće, kućni asistent, porodični fotograf, ali i pametni menadžer domaćinstva i pravi domaćin, i tu se lista zaduženja ne završava.

Simpatični mališa  -Asus Zenbo

Simpatični mališa -Asus Zenbo

 

Zenbo neopisivo podseća na Apple računar iMac G4, kreće se klizno i prilično precizno, i može čak i da razgovara sa vama, dok vam daje predlog šta da spremite od namirnica koje trenutno imate u kući.  Asus Zenbo možete koristiti i za kupovinu preko interneta, prijavljivanje glasovnim komandama na sve internet naloge koje imate, ukjučujući i unos lozinki, a ako želite možete se i fotografisati kao da imate štap za selfije.

 

Asus ističe praktičnost i veliku pomoć robota Zenbo, posebno za starije korisnike koji se teško kreću. Zenbo može i da vam otpeva omiljenu pesmu, pleše uz muziku, priča deci priče za laku noć ili da ih pričuva ako zatreba.

Ovaj simpatični mališa, koji je visok šezdesetak centimetara prodavaće se po ceni od 599 dolara, ali datum početka prodaje nije saopšten.

Izvor

Advert

ESD namještaj